Praktijk Topfit

voor Halle-Heide, Halle, Zelhem en omgeving

Mijn verhaal

Ik ben Isabel Geurds woonachtig in Halle-Heide, een klein dorpje in de buurt van Halle en Zelhem waar ik o.a ook massages geef in Praktijk Topfit. Ik ben vanaf dat ik klein ben geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Daarom ben ik na de middelbare school begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige. In mijn werk als verpleegkundige voor mensen met dementie gaat het altijd over kwaliteit van leven binnen de mogelijkheden van de ouderen.

Omdat mijn zoon veel sport en ik hem hierin wilde ondersteunen, ben ik de opleiding sportmassage gaan doen. Deze opleiding bestaat niet alleen uit masseren, maar ook het menselijk lichaam aanbod komt.

Tijdens deze opleiding merkte ik dat ik met de technieken die ik leerde sporters kon helpen verder te komen in de sport. Bijvoorbeeld een sporter die bijna niet kon lopen, omdat hij pijn aan zijn bil had. Deze sporter kon binnen 2 dagen 10 kilometer lopen zonder pijnklachten. Dit gaf mij het gevoel dat ik echt iets kan betekenen.

Wat ik miste tijdens de opleiding sportmassage?

Wat ik nog miste, was wat de ik de sporter mee kan geven om ook zelf aan zijn klachten te werken. Zodat de sporter (zelf)inzicht krijgt in waar de klacht vandaan komt. Hiervoor deed ik de opleiding sportzorgmasseur, waardoor ik nog breder heb geleerd te kijken. Ik kijk of wat het lichaam aan kan in balans is met wat er door de sporter gevraagd wordt. Ik  kijk waar de zwakke punten zitten van de sporter en hoe ik deze punten kan versterken door oefeningen, tape en massage. Ook bij mensen met klachten door het werk kan ik op deze manier helpen.

In de praktijk ga ik met de sporter op zoek naar wat de oorzaak is van de klacht(en). Deze krijgt zo ook inzicht in de oorzaak van de klacht en hierdoor inzicht om herhaling te voorkomen.

Ik ben lid van het Nederlandse genootschap voor sportzorg (NGS) en SCAS gecertificeerd.

Wil jij mijn Gratis Checklist Blessures voorkomen ontvangen?

Sportmassage

Eenjarig opleiding, waarbij o.a. anatomie, fysiologie, tapen, eerste hulp bij sportongevallen en sportmassage aanbod kwamen. Diploma 2015

Stoelmassage

Stoelmassage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken. Stoelmassage is gericht op houding- en werkgerelateerde klachten. 

Diploma 2018

Sportzorgmassage

Eenjarig opleiding, waarbij o.a. verder ingegaan werd op testen, klinisch redeneren, oefeningen tapen, oorzaken blessures Diploma 2018

Triggerpoint

Gestart met de opleiding triggerpoint. 

Gespeciliseerde sportmassage

 4 Dagen waarbij specifieke massagegrepen bij wielrenner, hardlopers, tennissers en voetballers aan bod kwam (2019)

HBO-VGG

Vierjarige opleiding HBO-V (verpleegkundige) , diploma gehaald in 1996 en in 2019-2020 de eenjarige opleiding tot HBO-VGG gedaan om meer verdieping te krijgen in de gezonde en de zieke ouderern. Diploma februari 2020.

 Ervaring

Tijdens mijn opleiding tot sportmasseur heb ik een estafette van Survival Vereniging Storm begeleidt, samen met een sportfysiotherapeut en een collega sportmasseur, waarbij we geld inzamelde voor Serieus Request, die toen in Leeuwarden plaats vond. We deden dit in 24 uur, de leden liepen hard en we dezen collega survivalbanen aan, waarbij ze nog een parkour aflegde.

Na mijn opleiding ben ik lid geworden bij het massageteam van de NGS in Gelderland. Ik heb gemasseerd bij de Jan Janssen Classic, Marieke run, zevenheuvelen loop, zorgmarathon Arnhem, Buff Veluweloop. 

Voor mijn opleiding tot sportzorgmasseur moest ik een samenwerkingsverband aangaan met een fysiotherapeut.  Dit heb ik gedaan met Fysiotherapiepraktijk Zelhem en daardoor ben ik in oktober 2017 sportverzorger geworden bij Zelos en later ook bij Zelhem  (2 jaar), nu  ZZC’20.

Op 2 april 2018 ben ik in Halle-Heide begonnen met Praktijk Topfit. Ik hou mij vooral bezig met beginnende klachten/blessures of herstellende blessures sporters.

Praktijk Topfit

Praktijk Topfit is gelegen in Halle-Heide, een dorpje in de buurt van de plaatsen Doetinchem, Zelhem, Halle en Mariënvelde. Halle-Heide ligt  in de gemeente Bronckhorst. 

Er is voldoende ruimte om de auto te parkeren.

 

Ik kom met pijn in lies, heup, bil en/of kuit binnen en ga ontspannen èn zonder pijn weer weg. Isabel weet snel een prettige, ontspannen en vertrouwelijke sfeer te creëren in haar zeer schone en netjes ingerichte praktijkruimte. Ze is opgewekt, vriendelijk, respectvol, kan goed luisteren en masseert heerlijk en overduidelijk met passie. Soms is de massage zo ontspannend dat ik tijdens de massage inslaap. Ze geeft ook oefeningen mee naar huis zodat ik zelf tussen de massage-afspraken door kan blijven werken aan het herstel van mijn blessure(s).

Magteld Zeitler

Wil je samen aan een oplossing voor jouw klachten gaan werken?

Wacht niet te lang, hoe eerder inzicht hoe makkelijker de klacht te verhelpen is.